Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Tràmits
Informació Tràmit

 CENTRE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

INFORMACIÓ GENERAL (CENTRE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA)

Què és
El Centre de Normalització Lingüística és l'òrgan territorial d'aplicació a Cornellà de la política lingüística del Govern.

Està integrat en el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, creat l'any 1989 per la Generalitat de Catalunya i 19 ajuntaments (entre ells el de Cornellà) per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana. En aquest moment en formen part la Generalitat de Catalunya, 92 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. Les diputacions de Lleida, Tarragona i Barcelona hi col·laboren per mitjà de subvencions als serveis comarcals de català dels seus àmbits territorials o amb acords de col·laboració per al desenvolupament de programes específics (acolliment lingüístic, etc.).

L’Administració local és l’organització territorial més acostada a la ciutadania i per això és tan important que sigui cofundadora i sòcia del CPNL, juntament amb la Generalitat.

El Consorci representa, per tant, la concreció de les polítiques lingüístiques públiques de la Generalitat de Catalunya i dels ens locals, amb una voluntat comuna, de tots els seus membres, d'impulsar coordinadament el foment del coneixement i de l'ús del català.

L'objectiu del Centre és la difusió del coneixement i l'ús del català en tots els àmbits.

El Centre ofereix serveis de formació (cursos de català per a adults presencials i a distància, sessions de llengua, etc.), assessorament i supervisió lingüístics, i promoció de l'ús social de la llengua i planificació lingüística. Disposa d'una biblioteca.

Qui ho pot tramitar
Els serveis del Centre s'adrecen a qualsevol persona adulta, entitat, empresa o organització de la ciutat.

Com es pot tramitar
1.- PRESENCIALMENT:

Plaça dels Enamorats, 7
Matí de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 hores
Tarda de dilluns a dijous de 16:00 a 19:00 hores

2.- PER INTERNET:

Web del CNL: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlcornella
Correu electrònic: cornella@cpnl.cat

Quan es pot tramitar
Durant tot l'any.


On adreçar-se

CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
Edifici Roger de Llúria, 1r. C/ dels Almogàvers, s/n, 08940-Cornellà de Llobregat